333Факультет української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка долучився до воркшопу "Актуальні проблеми залучення іноземних студентів", організованого відділом по роботі з іноземними студентами НПУ імені М.П. Драгоманова. Працівники відділу окреслили актуальні проблеми, методи і стратегії набору іноземних студентів.

P1070946

18-21 січня 2013 делегація Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова у складі директора Інституту української філології Анатолія Васильовича Висоцького, заступника директора з навчально-методичної роботи В.Г.Шемет, заступника директора з наукової роботи І.М.Ліпницької, колективу народного самодіяльного ансамблю «Купава» під керівництвом Євгенії Чугунової та священика Київської православної духовної академії, кандидата богословських наук о.Романа Маланяка взяла участь в організації та проведенні святкування Водохреща на запрошення Самоврядування українців Уйпешта міста Будапешт.

пр2З початку вересня 2013 року в Інституті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка перебувають на стажуванні аспіранти та студенти Пряшівського університету, що в Словаччині. Аспіранти Анна Яшко та Стефанія Ковачевавпродовж стажування опрацьовують наукові статті та розвідки, що містяться в українських наукових мовознавчих часописах і наукових збірниках, монографії, автореферати кандидатських дисертацій, а також кандидатські та докторські дисертації. Із цією метою відвідують Національну центральну наукову бібліотеку імені В.І.Вернадського, бібліотеку НПУ імені М.П.Драгоманова.

DSC 0233

З 02.09.2013 р. по 18.09.2013 р. в Інституті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка перебував з робочим візитом та був слухачем мовної школи зі спеціальності «Українська мова» професор факультету інформатики й комунікації Економічного університету в Катовіцах (Польща) Кшиштоф Гайдка. Окрім занять в університеті, пан професор відвідав визначні місця Києва, зокрема Києво-Печерську лавру, Софійський собор, Андріївський узвіз, побував на могилі Т.Шевченка у Каневі, відвідав театри, виставки та музеї столиці. Інститут української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка зацікавлений у подальшій співпраці з Економічним університетом у Катовіцах і вітає професора Кшиштофа Гайдку з першими успіхами у вивченні української мови як іноземної!

 DSC0769

Нещодавно до нас в університет приїхали гості зі Словаччини. Це студенти Пряшівського університету (Cловаччина). Студентам Інституту української філології випала нагода поспілкуватися із нашими гостями. Пряшівські студенти чудово володіють українською мовою, тому жодних труднощів у спілкуванні не виникло. Молоді люди поділилися з нами своїми враженнями про Україну, адже тут вони вперше.Студенти розповіли, щро їм дуже сподобався Київ. Вони вже вcтигли побувати у визначних містях столиці, серед яких Майдан Незалежності, Золоті Ворота, Софія Київська, Андріївський узвіз та інші.Разом із нами гості їздили у Пирогів у Національний музей народної архітектури та побуту України. Такий музей під відкритим небом вони відвідали вперше і їм дуже сподобалося.

Дочірні категорії

Сторінка 1 із 4