Форум видавців у Львові

Форум видавців    a3d53e578342442474caf440d63f21a568d82f30

12 - 16 вересня у Львові відбувся 19 Форум видавців

На ньому побували близько 45 тисяч відвідувачів, з них за квитками 21650, решта – безкоштовно. Про це повідомили організатори Форуму. Наші студенти також мали змогу побувати на цьому дійстві.

        На заходах Форуму були присутні відомі українські письменники, які презентували нові книжки та охоче зустрічалися зі своїми шанувальниками. На різноманітних заходах у Львові були помічені Василь Шкляр, Оксана Забужко, Юрій Андрухович, Дзвінка і Богдана Матіяш. Сюрпризом для любителів укрсучліту стала присутність письменниці Марії Матіос, яка у попередній програмі заявлена не була.

       На ХІХ Міжнародному книжковому форумі видавців проводилися різноманітні акції та заходи, спрямовані на популяризацію книжки серед населення. Організатори Форуму у партнерстві з товариством "Родина Кольпінга" провели благодійну акцію "Третій вік: задоволення від читання", метою якої була підтримка читацьких інтересів людей літнього віку. Не залишились поза увагою гостей Львова фестиваль української мови, фестиваль молодих видавців і редакторів "Штурмові загони Гутенберга" та ніч поезії і музики нон-стоп. Також у рамках Форуму пройшла благодійна акція "Почитай мені, татку!", ініційована письменницею Ларисою Ніцой з метою популяризації читання дитячих книжок дорослими.

       За доброю традицією на ХІХ Міжнародному книжковому форумі видавців пройшов конкурс "Найкраща книга Форуму – 2012". Премія "Найкраща книга Форуму" вручається з 1994 року. Це єдина в Україні премія, якою відзначаються книжки всіх видавничих категорій і жанрів, а не тільки художня література. Цього року на участь у конкурсі було подано 407 заявок, на засідання журі надійшло 378 книжок від 84 видавництв. Книги, подані на конкурс,  оцінювало Велике журі, яке складалося з кількох малих журі, підібраних за професійною ознакою.