Пилипенко Л.В.

            Pylypenko     

Пилипенко Людмила Володимирівна – історик, педагог. Старший викладач, за особистий внесок у розвиток університету нагороджена Почесною відзнакою НПУ імені М.П. Драгоманова та срібною медаллю «Михайло Петрович Драгоманов 1841 – 1895 рр.».

Народилася у Києві. У 1973 р. здобула середню освіту. Закінчивши у 1978 р. з відзнакою історичний факультет Київського державного педагогічного інституту імені О.М. Горького (нині НПУ імені М.П. Драгоманова), продовжила навчання в аспірантурі. Згодом працювала учителем історії у школі, а від 1988 р., повернувшись до своєї AlmaMater, готує майбутніх педагогів, очолює профгрупу кафедри.

Авторка близько 20 наукових і навчально-методичних праць. Сфера наукових інтересів – соціальна історія України середини ХХ ст.

Викладає низку дисциплін, зокрема «Історія України», «Історія української державності», «Етногеографія України», «Історія української діаспори», «Українська культура».

Американський письменник Теодор Драйзер справедливо вважав, що «мистецтво – це нектар душі», нектар, що наповнює наше життя новими фарбами й ідеями, робить його духовно насиченим. Тож не дивно, що старшого викладача Людмилу Пилипенко часто можна зустріти у театрі чи на концерті класичної музики. Іншим захопленням є студіювання літератури з психології.