ВДАЛИЙ ПОЧАТОК ДЕКАДИ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

FotorCreated

8 листопада на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка відбулася зустріч студентів із співзасновником видавництва «Нора-друк» Миколою Васильовичем Кравченком. Провідними темами розмови були різні аспекти співпраці редактора з молодими авторами, особливості просування творів сучасної української літератури на книжковому ринку в Україні та за кордоном.

Цікава, натхненна, межована багатьма прикладами з практики редакторської діяльності розповідь Миколи Васильовича не залишила байдужим нікого. Студенти цікавилися  тим, як саме здійснюється пошук авторів у сучасному видавництві, як здійснюється відбір текстів до друку, які обов’язки редакторів  і наскільки готове видавництво співпрацювати з молоддю і надавати можливості для проходження практики. Результатом зустрічі стала поки що усна угода з видавцем про можливість проходження нашими студентами виробничої практики в «Нора-друк». Загалом,  діалог студентів і видавця був настільки жвавим, невимушеним, що вартував продовження. Микола Васильович пообіцяв прийти ще і провести кілька тематичних зустрічей.

Цікавим продовженням розмови стала подорож постмодерними стежками дослідження Чорнобиля. Маркіян Камиш презентував новий роман «Київ-86», який є  експериментальною спробою  уявити собі  Київ  у зовсім  іншому аспекті.  Надзвичайно цікаво Маркіян розповів про власний досвід  бути стакером і досліджувати  естетику спустошеного міста, де досі відчуваємо  поголоски людської трагедії. Чекаємо з нетерпінням наступної  книги автора, бо вже взяли обіцянку на ще одну зустріч.

                                                                                 Олена Семенишин,

                                                                                 прес-служба факультету

DSC 0017

 

DSC 0003

DSC 0023

DSC 0026

DSC 0028