У день народження О.Гончара

ДНГ4


3 квітня 2014 року українці відсвяткували 96 річницю від дня народження
Олеся Терентійовича Гончара. Традиційно у цей день поціновувачі творчості зібралися в парку біля пам’ятника письменнику.

 

Вшанувати пам’ять прийшли студенти, зокрема й магістранти Інституту української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка, письменники-спілчани, сім’я Олеся Терентійовича та просто небайдужі люди. До слова запрошували Михайла Слабошпицького, Петра Кононенка, Оксану Іванівну Кобелецьку – доцента кафедри української літератури Інституту української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка, та інших спілчан, а також лауреаток літературної премії імені Олеся Гончара – студенток  університету імені Т.Г. Шевченка. Слово від студентства мала Вікторія Осіпова, магістрантка ІУФ та ЛТ імені Андрія Малишка.

Письменники згадували Олеся Терентійовича як письменника, колегу, друга, громадянина-патріота…. Про минуле, сьогодення і майбутнє, про неймовірний внесок Валентини Данилівни Гончар, завдяки якій були опубліковані щоденники письменника, про долю України… «Гончар був нашою українською совістю, закутою, але совістю!» 

ДНГ1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДНГ3

ДНГ2