Укрфілівці стали свідками "ВЕЛИКОГО І ВЕЛИЧНОГО"

1вв

 

 

 

9 вересня 2013 року 101 уу група Інституту української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка разом зі студентами та викладачами із Польщі та Словаччини відвідала виставку «Велике і Величне». Виставка, присвячена 1025-річчю хрещення Київської Русі, експонувалася у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» (м. Київ).

 

 

 

 

 

Експозиція складалася із 1000 мистецьких творів, привезених із 35 історичних, мистецьких та археологічних музеїв України. Проект такого масштабу – безпрецедентне явище в історії незалежної України.

2вв

На виставці були представлені експонати, що охоплюють історичний період тривалістю понад п’ятнадцять тисячоліть — від доби палеоліту, енеоліту (Трипільська культура), залізного віку (скіфи, античні міста-держави Північного Причорномор’я), крізь давньоруське, барокове, класицистичне мистецтво до сецесії, модернізму та постмодернізму.

3вв

Особливе зацікавлення викликали «музичний комплекс» із кісток мамонта, трипільська кераміка та антропоморфна пластика, скіфські зброя та ювелірні прикраси, реконструкція покривала до головного убору скіф’янки, рукописні пергаментні книги і стародруки. На чільному місці в експозиції були представлені скульптури майстра світового рівня Іоанна Георга Пінзеля.

4вв

Таким чином, перший культпохід 101 уу на виставку «Велике і Величне» поклав початок гарній традиції відвідувати культурно-мистецькі заходи, розширювати свій кругозір і духовно зростати. На черзі екскурсія до Музею книги і друкарства України.

5вв