05 квітня 2024 року відбулася перша сесія занять у межах нашого спільного з Ганноверським університетом прикладних наук і мистецтв курсу, присвяченого міжнародній журналістиці. Минулорічний досвід COIL-project виявився успішним і продуктивним для обох сторін, відтак ми продовжуємо. Після вітання Ганса-Пітера Фішера і короткого представлення учасників проєкту викладач університету в Ганновері Олаф Штенфад прочитав лекцію про види міжнародної журналістики і спеціалізацію кореспондентів. На практичному занятті, що відбулося після лекції, студенти об’єдналися в групи в сесійних кімнатах Zoom. Там вони збирали і опрацьовували інформацію про відомих журналістів-міжнародників, про що й доповіли згодом.

29 березня 2024 року на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка відбулася онлайнова зустріч викладачів і студентів, присвячена питанням міжнародної академічної мобільності. Приводом до розмови стало повернення студентки 3 курсу Альони Полякової в рідний університет із Риму. Пів року вона навчалася за програмою ЕРАЗМУС+ в університеті Ла Сап’єнца, а нині погодилася розповісти колегам про цей свій досвід. Розпочав зустріч із коротким словом привітання декан факультету Анатолій Васильович Висоцький, після чого передав слово професорові, докторові історичних наук, членові-кореспондентові НАН України Володимиру Борисовичу Євтуху.

189321459 844005732853478 400010576753593320 nВідбулася знакова подія! 21 травня 2021 року факультет української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені М.П. Драгоманова став співорганізатором онлайнової зустрічі «Уміти бути українцями» разом із колегами з різних куточків України – Харкова, Тернополя, Ужгорода, Сум.

Запрошена гостя - віцепрезидент Української центральної репрезентації в Аргентині  МАРІЯ ХРИСТИНА ЗІНЬКО. Мета  зустрічі - знайомство українців материкової України і українців Аргентини, налагодження культурно-освітньої співпраці.

Альона Полякова, студентка 3 курсу спеціальності 061 «Журналістика» з 19 вересня 2023 року до 29 лютого 2024 року перебувала в Римському університеті ла Сап’єнца (Universita degli studi di Roma La Sapienza) на факультеті Political Science, Sociology, and Communication Science (Політології, соціології та комунікативістики) за програмою ERASMUS+ Навчалася висвітлювати в медіа питання, пов’язані з міжнародними відносинами, гендерною політикою, індустрією моди. Вітаємо її з новим досвідом, успішним завершенням програми, щасливим поверненням в alma mater. Пропонуємо моноінтерв’ю, в якому студентка поділилася з нами своїми враженнями, думками, рекомендаціями для студентів, які вирішать скористатися можливостями навчання за кордоном за програмами академічної мобільності університету.

333Факультет української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка долучився до воркшопу "Актуальні проблеми залучення іноземних студентів", організованого відділом по роботі з іноземними студентами НПУ імені М.П. Драгоманова. Працівники відділу окреслили актуальні проблеми, методи і стратегії набору іноземних студентів.

photo Ганноверський проєкт

Спільний німецько-український курс міжнародної журналістики: звіт. COIL-project (Collaborative Online International Learning)

Протягом другого семестру, з березня до кінця червня, студенти факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка брали участь у програмі міжнародної мобільності у форматі COIL-project (Collaborative Online International Learning) зі студентами Ганноверського університету прикладних наук і мистецтв. Чотирнадцять студентів спеціальності «Журналістика», а також двоє студентів зі спеціальностей «Середня освіта» і «Філологія» працювали разом з двадцятьма вісьма студентами німецького вишу в межах курсу «Міжнародна журналістика».

зображення viber 2020 11 12 13 00 3710 листопада відбулося підписання Договору про співпрацю факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені М.П. Драгоманова та державної установи Комплекс «Дитячий садок – школа – гімназія № 47» (з вивченням української мови і літератури) м. Нур-Султан (Республіка Казахстан) на III Міждународній науково - практичній конференції «Педагогічний коворкінг як новий формат організації освітнього простору.

Дочірні категорії

Сторінка 1 із 3