Відповідно до Листа державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» від 15.02.2024 за № 21/08-288 на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка УДУ імені Михайла Драгоманова було проведено Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з української мови, літератури (з методиками їх викладання). Конкурс проведено з 30 березня по 12 квітня 2024 року. Мета Конкурсу: підвищення інтересу до української мови та літератури серед молоді; виявлення, підтримка та стимулювання молодих науковців, які мають схильність до науково-дослідницької діяльності в галузі філології, сприяння творчому самовдосконаленню студентів закладів вищої освіти.

Факультет української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка Українського державного університету імені Михайла Драгоманова вітає шановних учасників Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з української мови, літератури (з методиками їх викладання) та їх наукових керівників! Інформуємо, що всі роботи, подані до участі в конкурсі, уже пройшли рецензування. Публікуємо рейтингові таблиці студентських наукових робіт, рекомендованих до участі в ІІ етапі конкурсу, рецензії та критерії оцінювання учасників ІІ етапу конкурсу. Бажаємо молодим науковцям успіхів на захисті наукових робіт у формі науково-практичної конференції, шо відбудеться 11 квітня 2024 року!

Факультет української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка УДУ імені Михайла Драгоманова став співорганізатором Міжнародної наукової конференції «Культурологічний вимір сучасної гуманітаристики», що відбулася 08 листопада 2023 року в м. Ніжині й до проведення якої долучилися викладачі кафедри української мови, стилістики української мови, культури української мови, української літератури. Відкрив конференцію ректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Григорович Самойленко. З вітальним словом виступили доктор філологічних наук, професор, декан нашого факультету Анатолій Васильович Висоцький,

Шановні науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти, аспіранти, молоді вчені та здобувачі вищої освіти! Запрошуємо вас взяти участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Динаміка української літератури і фольклористики та їх викладання у вищій школі», присвяченій 70-річчю від дня народження доктора філологічних наук, професора кафедри української літератури Володимира Погребенника, яка відбудеться 21 березня 2024 року на базі Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Участь у конференції безкоштовна. Напрями роботи конференції:

Українська нині – не просто тренд. В умовах воєнного стану наша мова стала зброєю опору, лінією оборони і спротиву, захистом і прихистком, символом нескореності, а також головно – потужним націєствердним чинником єднання українців у просторі й часі. Мовне питання сьогодні надважливе, саме тому в День української писемності та мови, цьогоріч 27 жовтня 2023 року, кафедра культури української мови факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка провела у змішаному форматі Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Українська мова вчора, сьогодні, завтра в Україні і світі».

Шановні студенти! Запрошуємо до участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з української мови, літератури (з методиками їх викладання), який відбуватиметься на базі Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Мета Конкурсу: підвищення інтересу до української мови та літератури серед молоді; виявлення, підтримка та стимулювання молодих науковців, які мають схильність до науково-дослідницької діяльності в галузі філології, сприяння творчому самовдосконаленню студентів закладів вищої освіти.

Лист про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з української мови, літератури (з методиками їх викладання)

Кафедра культури української мови факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка Українського державного університету імені Михайла Драгоманова запрошує 27 жовтня 2023 року до участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Українська мова вчора, сьогодні, завтра в Україні і світі». Формат проведення: змішаний (покликання на зустріч на платформі Google Meet http://meet.google.com/xec-mpjt-dbk). Місце проведення: головний корпус УДУ імені Михайла Драгоманова (вул. Пирогова, 9, ауд. 231). Початок пленарного засідання – 13.00. Мета конференції: аналіз мовнокультурної ситуації в Україні, вивчення шляхів усебічного розвитку української мови. Деталі читайте тут

Дочірні категорії

Сторінка 1 із 10