MalyshkoQuest

IMG 578187 років тому, навесні 1930-го, Андрій Малишко став студентом Київського інституту народної освіти (нині Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова). Студенти факультету української філології та літературної творчості, який носить ім’я Андрія Самійловича, вирішили відзначити цю подію, провівши цікавий квест.

Відкрив квест завідувач кафедри історії та етнополітики член-кореспондент НАН України Віктор Даниленко, який наголосив на важливості залучення нових джерел для дослідження життєвого і творчого шляху поета. Доцент Олена Подобєд повідомила, що квест розробили магістранти-українознавці Світлана Григор’єва, Альона Кирпа та Анастасія Мануліна у рамках вивчення навчальної дисципліни «Музеєзнавство та архівознавство».

Отримавши маршрутні листи, команди квестерів, змагаючись одна з одною, відвідували низку локацій, де мали використати усі знання, здобуті під час студіювання історико-філологічних дисциплін. На фініші організатори інтелектуально-рухливого заходу оголосили команду-переможця. Усі учасники квесту отримали подарунки, серед яких – символічні побажання від самого Поета.

Учасники квесту – студенти 203 уі групи залюбки поділилися своїми враженнями від участі у заході:

Діана Коваленко: «У цей весняний день нам випала неймовірна можливість детальніше познайомитись з життєвим та творчим шляхом Андрія Самійловича Малишка – патрона нашого факультету. Допомогли нам у цьому магістранти-українознавці 1 року навчання на чолі з керівником О.А. Подобєд, провівши «MalyshkoQuest». Дівчата гарно продумали квест в цілому та завдання до нього. Нам цікаво було виконувати різноманітні завдання, особливо сподобалась локація під назвою «Архів». Дякую за гарну нагоду доторкнутись до біографії А. Малишка, чекаємо від Вас нових квестів!

Тетяна Курочка: «Дуже вдячна магістрантам за проведення квесту. Завдяки цікавим та різноманітним завданням, ми змогли дізнатися більше про Андрія Малишка як про поета та перекладача. Найбільше сподобалось працювати з копіями архівних матеріалів. Із задоволенням буду приймати участь у подібних заходах!»

Ірина Дідус: «19.04.17 відбувся квест, присвячений А. Малишку, в якому взяли участь студенти 203-уі групи. Всі учасники були веселі та енергійні. І хоч виникало чимало питань, було цікаво йти до перемоги. Адже ми дізнались багато цікавої інформації про А. Малишка і його творчість».

Юлія Фастовець: «Було цікаво працювати із першоджерелами. Мені цікаво досліджувати почерки відомих людей, тому після квесту я вирішила почати із Андрія Малишка. Добре, що персоною для квесту було обрано фактично сучасного літературного діяча. Тож працювати було удвічі приємніше».

Маємо надію, що проведення «MalyshkoQuest» стане на факультеті гарною традицією.

                    Олена Подобєд, доцент кафедри історії та етнополітики

IMG 5720

Qest1