Доктор славістики з Торонто Марко Роберт Стех презентував свою діяльність на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка

Есеїстика1

15 грудня студенти факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка зустрілися з українським канадським літературознавцем та письменником, менеджером проекту «Інтернетова енциклопедія України» при Канадському інституті українських студій та директором Видавництва КІУС Марком Робертом Стехом. Зустріч пройшла у теплій та дружній атмосфері. Марко Стех поділився зі студентами цікавими подробицями свого життя, розповів про шлях, яким прийшов до літератури та до вивчення української мови загалом.

Було цікаво послухати думку «з боку» про українську літературу, про теми та проблеми, які вона висвітлює, і про найкращих українських письменників, які відомі далеко за межами Батьківщини – Емму Андієвську, Миколу Куліша, Ігоря Костецького.

Крім власне зустрічі, Марко Роберт Стех презентував студентам книжку «Есеїстика у пошуках джерел».

Було надзвичайно цікаво познайомитися з людиною, котра самостійно вивчила українську мову – просто з любові до неї, з бажанням говорити мовою улюблених письменників. З людиною, котра займається вивченням джерел та початків української літератури далеко за океаном. З людиною, котра популяризує нашу мову, літературу, культуру і отримує від цього неймовірне задоволення. Очі  гостя світилися азартом та захопленням – і це передалося студентам, які з радістю вступили у діалог-протистояння з письменником. Ці імпровізовані дебати, тепла атмосфера дали змогу ближче познайомитися і почути неймовірні деталі життя науковця – про його глибокі літературні дослідження, про спільну роботу з неймовірними Сергієм Параджановим та Юрієм Іллєнком, про роботу в університеті Торонто.

Бажаємо Марку Роберту Стеху натхнення та досягнення усіх запланованих цілей!

                                           Поліна Горлач,

                                                 прес-служба факультету

 

Есеїстика 2

Есеїстика 6

 есеїстика 3

Есеїстика 4

Есеїстика 7DSC 0292