МІЖНАРОДНИЙ НАУКОВИЙ СЕМІНАР «ІНФОРМАЦІЙНІ РЕСУРСИ ДЛЯ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ: ДОСВІД УНІВЕРСИТЕТСЬКИХ БІБЛІОТЕК УКРАЇНИ ТА ЄВРОПИ»

UIC 319 травня 2022 на нашому факультеті відбувся науковий семінар. Директор Академічної бібліотеки, засновник Українського інформаційного  центру при Бібліотеці Латвійського університету (Рига) Вента Косере (Venta Kocere) висловила підтримку нашому народові, розповіла про заходи, які колеги з Латвії здійснюють для допомоги всім, хто рятувався від жахіть російсько-української війни, детально розповіла про створення і діяльність Українського центру в Ризі.

 

Директор Наукової бібліотеки НПУ імені М. П. Драгоманова (Київ) Людмила Савенкова у своїй доповіді порівняла досвід підготовки наукових досліджень в Україні і за кордоном, розповіла про завдання і особливості функціонування відкритих баз даних.

Декан факультету професор Анатолій Висоцький окреслив перспективні напрямки наукової співпраці факультету з латвійськими колегами і принагідно привітав усіх присутніх із Міжнародним днем вишиванки.

Приємно відзначити, що все почуте стимулювало всіх учасників семінару до жвавого обговорення актуальних проблем наукової діяльності в Україні та світі. Результатом дискусії стала домовленість про наступну зустріч, яка, цілком можливо, відбудеться уже в червні.

Кафедра журналістики

UIC 2UIC 4UIC 5UIC 6UICизображение viber 2022 05 19 11 20 01 612