Наші на фестивалі "Книжковий Арсенал"

в

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал»

Що може бути краще, аніж опинитися в одномі місці із талановитими людьми, українськими та іноземними авторами, поціновувачами книг, ну і, звісно, із самими книгами. Спеціальні проекти, презентації, виставки, лекції на різноманітні теми, серед яких кожен міг би почути щось цікаве для себе. Таким культурно-освітнім осередком є “Книжковий Арсенал”, що проходив із 22 по 26 травня.

 

Ми - студенти факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка, мали змогу долучитися до цього масштабного проекту як волонтери й отримати неймовірний досвід від співпраці з видавництвом “Нора-Друк”: дізналися подробиці видавничої справи, як саме проходить робота видавця з автором, книгарнями тощо. Надзвичайні емоції ми отримали також, коли допомагали в проведенні автограф-сесії із такими популярними письменниками, як Ірен Роздобудько, Андрій Кокотюха, Брати Капранови. Тобто протягом двох днів волонтерської роботи ми були в оточенні справжньої літературної атмосфери, і, зрозуміло, що це було до вподоби нам як майбутнім філологиням.

Це насправді дуже важливий фестиваль, адже він дозволяє комунікувати із представниками іноземних держав, популяризувати книгу та виводити її на світову арену. Також він показує, що цінність та актуальність книги не втрачається, дедалі більше накладів друкується українською мовою, а видавництва намагаються знайомити нас із новими та молодими письменниками.

         Щаслива, що мала змогу бути частинкою такого проекту!

Гусєва Олеся,

студентка 1 курсу

єагд