Квест

IMG 7096

Стародавній Київ: подорож у минуле

«Де знаходиться центр Києва?» Напевно кожен відразу ж не вагаючись відповість – Майдан Незалежності. Зазирнувши в минуле стає зрозуміло, що насправді історичним центром столиці є Старокиївська гора. 21 вересня студенти 303 уі та 204 соуі груп мали змогу переконатись у цьому. Квест, організований доцентом кафедри історії та етнополітики Подобєд Оленою Андріївною, став гарною можливістю пізнати стародавній Київ і разом з тим весело провести час.

 

Команди «Княжата» і «Скарбошукачі» гідно боролися за солодку «смарагдову» винагороду. Перед учасниками стояли нелегкі завдання: віднайти місце, з якого 1535 років тому почалася історія Києва, розшукати палаци княгині Ольги, князів Святослава і Володимира Великого, фундамент Десятинної церкви, язичницьке капище, ідола бога грому і блискавки Перуна, до того ж зробити світлини з усім, що вдалося знайти. З’ясувати, чому Петро Могила посадив саме липу біля церкви Успіння Пресвятої Богородиці, і чому першу кам’яну церкву Русі-України Нестор називав «мраморяною».

Обійшовши всю територію Старокиївської гори декілька разів, знайшовши відповіді на всі запитання, команда «Княжата» здобула перемогу лише на кілька балів випередивши «Скарбошукачів». Та переможених у нас не було, адже отримані знання стали кращою винагородою за будь-які призи.

Своєрідна подорож Києвом періоду Русі стане в пригоді нам як майбутнім педагогам. Тепер ми зможемо й самі провести схожі змагання, зацікавити наших учнів активною і пізнавальною грою, допомогти їм уявити масштаби стародавнього міста. Та в першу чергу квест став активною пізнавальною платформою, бо відтепер, гуляючи територією Національного історичного музею України, кожен буде уявляти Київ княгині Ольги, Святослава, Володимира, і разом з ними здійснювати мандрівку у часі.

Олена Шелест, студентка 303 уі групи

IMG 7075IMG 7092