Китай фотоочима професора й письменника Віктора Олексійовича Жадька

DSC 0195

Китай фотоочима професора й письменника Віктора Жадька

15 грудня в актовій залі гуманітарного корпусу НПУ імені М. П. Драгоманова презентував студентам матеріали своєї поїздки до Китаю письменник, професор, завідувач кафедри журналістики Віктор Жадько.

 

Близько 11-ї години актовий зал почав наповнюватися студентами та викладачами Інституту української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка, Інституту мистецтв та інших гуманітарних інститутів. Усі очікували захопливої розповіді, адже, мабуть, ніхто, окрім іноземних гостей та спікера, не бував у Піднебесній.

Розпочалася зустріч із вступного слова директора Інституту української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка, професора Висоцького Анатолія Васильовача про Україну у світі. Захід продовжився презентацією Віктора Олексійовича спочатку про свою власну діяльність, що супроводжувалася приємною, спокійною музикою, а далі й про саму поїздку до Китаю. Професор зібрав різноманітні світлини та факти про освіту, культуру, традиції та побут китайців. Кожен слайд він доповнив своїми власними враженнями, думками та дотепними коментарями. Глядачі захопливо слухали про традиційний розпорядок дня студентів у Китаї, який суттєво відрізняється від українського, про іспити в їхніх університетах та ЗНО, про життя в гуртожитках та інші цікавинки. Студенти зачаровано дивилися на фотокартки, й залою ширилися шепотіння: «Якби ж і самому на власні очі це все побачити…».

Презентація завершилася гучними оплесками, та це ще був не кінець – до виступу запросили хор іноземних студентів Інституту мистецтв (художній керівник – кандидат педагогічних наук, доцент Коваленко Інна, концертмейстер – провідний концертмейстер Іванова Олена, хормейстер – кандидат педагогічних наук Вей Лімін).Дівчата й хлопці з Китаю виконали дві пісні китайською мовою та таку звичну для українців й обожнювану киянами «Як тебе не любити, Києве мій», після якої спудеї стоячи вітали хористів гучними оваціями.

Наостанок Віктор Жадько показав відео про свій рідний край – Черкащину, й слухачі ще довго після зустрічі співали українську народну пісню, яка лунала під час показу, й обговорювали величну країну Китай у коридорах університету.

Гудзенко Анастасія,

Захарова Альона,

прес-служба Інституту української філології

та літературної творчості імені Андрія Малишка

DSC 0161DSC 0179DSC 0190DSC 0192DSC 0209DSC 0212DSC 0213DSC 0216DSC 0218DSC 0220DSC 0221DSC 0224DSC 0229DSC 0234DSC 0262DSC 0264